Bir Microsoft Edge Özelliği, Ziyaret Ettiğiniz Siteleri Bing'e Sızdırıyor

Bir Microsoft Edge Özelliği, Ziyaret Ettiğiniz Siteleri Bing'e Sızdırıyor
Microsoft Edge, Bing AI entegrasyonuyla yeni kullanıcıları çekmeye başlarken, ivmesinin bir kısmını kaybedebilir. Bunun nedeni, tarayıcının kullanıcılarının gizliliğini etkileyen bir sorun yaşıyor olmasıdır. The Verge'e göre...

Microsoft Edge, Bing AI entegrasyonuyla yeni kullanıcıları çekmeye başlarken, ivmesinin bir kısmını kaybedebilir. Bunun nedeni, tarayıcının kullanıcılarının gizliliğini etkileyen bir sorun yaşıyor olmasıdır. The Verge'e göre Microsoft Edge tarayıcısı, ziyaret ettiğiniz her web sitesinin tam URL'lerini Bing API sunucularına gönderiyor gibi görünüyor.

bir-microsoft-edge-ozelligi-ziyaret-ettiginiz-siteleri-binge-sizdiriyor

Microsoft Edge sorunu ilk olarak geçen hafta keşfedildi

Reddit kullanıcıları sorunu ilk olarak geçen hafta keşfetti. Sorun, kullanıcıların içerik oluşturucuları takip etmesine izin veren bir özellikten kaynaklanıyor gibi görünüyor. Microsoft, 'yaratıcıları takip et' özelliğini ilk olarak Ocak 2022'de kullanıma sunmuştu. Microsoft Edge'e yapılan son güncelleme, özelliğin düzgün çalışmamasına neden oldu. İçerik oluşturucuları takip etme de güncelleme nedeniyle varsayılan olarak etkinleştirildi.

bir-microsoft-edge-ozelligi-ziyaret-ettiginiz-siteleri-binge-sizdiriyor

Görünüşe göre özelliğin amacı, belirli bir sitede olduğunuzda Bing'i bilgilendirmektir. Sorun, özelliğin ziyaret ettiğiniz her etki alanını Bing'e göndermesine neden oluyor. Microsoft'un sorunun farkında olduğu bildiriliyor. Microsoft İletişim Direktörü Caitlin Roulston, The Verge'e şu açıklamayı yaptı: "Raporların farkındayız, araştırıyoruz ve sorunları çözmek için uygun önlemleri alacağız."

Microsoft bu hatayı düzeltene kadar muhtemelen en iyisi farklı bir tarayıcı kullanmaktır. Edge'i kullanmaya devam etmek istiyorsanız, ayarlara girmeniz ve içerik oluşturucuları takip etme özelliğini devre dışı bırakmanız öneriliyor.