Bayraktar Tb2'nin 500'üncüsü Üretim Hattından Çıktı

Bayraktar Tb2'nin 500'üncüsü Üretim Hattından Çıktı
Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'nde yapılan törenle "T500" kuyruk numaralı milli SİHA Bayraktar TB2'nin üretim hattından çıkışı kutlandı.

Dünyada en çok ülkeye ihraç edilen, ülkemizin ilk milli silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'nin 500'üncüsü üretim hattından çıktı.

Şimdiye dek üretimi tamamlanarak göreve başlayan 80 İHA'yla beraber üretilen Bayraktar TB2 S/İHA'ların sayısı toplamda 580'e ulaştı.

Kutlama törenine Baykar personeli ile Baykar lojmanlarında yakalanan afetzedeler katıldı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, en çok ülkeye ihraç edilerek başarısını dünyanın farklı noktalarında gösteren ve sınıfında dünyanın en iyi SİHA'sı olan Bayraktar TB2'yi geliştiren ve üreten Baykar ekibini tebrik ettiğini kaydetti.

Törende Baykar'ın geliştirdiği insansız sistemler ailesinin envantere giren üyeleri Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA ile geliştirme çalışmaları süren Bayraktar TB3 SİHA ve Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı da sergilendi.

Baykar ekibi, "T500" kuyruk numaralı Bayraktar TB2 SİHA ile fotoğraf çektirdi.

Tamamen Milli ve Özgün

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB2 SİHA'lar, geçmişte 27 saat 3 dakika havada kalarak ve 27 bin 30 feet irtifaya çıkarak havacılık tarihinin havada kalış ve irtifa rekorlarını kırmıştı. Şimdiye kadar 600 bin saatin üzerinde başarılı uçuş gerçekleştiren milli SİHA Bayraktar TB2, Türkiye'nin en uzun süre uçan milli hava aracı unvanına sahip olarak görev yapıyor. Yüzde 93 yerlilik oranına sahip Bayraktar TB2 SİHA'ların yazılımları, tasarımı ve kritik tüm bileşenleri, Baykar tarafından tamamen milli ve özgün olarak geliştiriliyor.

Bayraktar TB2, sınır içi ve ötesinde gerçekleştirilen harekatlarda da kritik görevlerde rol aldı. Türkiye'nin terörle mücadelesinde oldukça etkili olan Bayraktar TB2 SİHA'lar, 2015'ten itibaren çukur operasyonları, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Bahar Kalkanı ve Pençe harekatlarında görev yaptı. Aynı zamanda Mavi Vatan'ın korunması ve güvenliği için önemli görevlerde yer aldı.

Bayraktar TB2 SİHA'lar, Türkiye'nin yanı sıra dost ve kardeş ülkelerin güvenliğine de büyük katkı sağladı. Libya'da meşru hükümetin darbecilere karşı mücadelesinde büyük başarı gösterdi. 2020 yılında ise Azerbaycan'ın 30 yıllık Ermenistan işgalindeki Karabağ'ı hür kılma mücadelesi olan Tek Vatan Harekatı'nda harbin doğasını değiştirdi. Azerbaycan'ın zaferi SİHA'lar ile kazanılmış ilk muharebe olarak dünya harp tarihine geçti.