Apple Yeni Patent İle Renk Değiştiren Apple Watch Kayışı Üzerinde Çalışıyor

Apple Yeni Patent İle Renk Değiştiren Apple Watch Kayışı Üzerinde Çalışıyor
Apple'ın cihazlarında, özellikle de iPhone ve Apple Watch'ta, çok sayıda üçüncü taraf üretici yer alıyor. Bunlar, iki cihazda kendileriyle çalışan çevre birimleri üretiyor. Apple, üçüncü taraf seçenekler sunma konusunda...

Apple'ın cihazlarında, özellikle de iPhone ve Apple Watch'ta, çok sayıda üçüncü taraf üretici yer alıyor. Bunlar, iki cihazda kendileriyle çalışan çevre birimleri üretiyor. Apple, üçüncü taraf seçenekler sunma konusunda öne çıkan aksesuarlar üretiyor. Bu noktada da diğer aksesuarlardan ayrılan bir konuma sahiptir. Şirket, bunu yaparken ürünleri arasında belirli bir ilişki kurmayı amaçlıyor.

apple-yeni-patent-ile-renk-degistiren-apple-watch-kayisi-uzerinde-calisiyor

Apple yakın zamanda bir patent aldı

Şirket, yakın zamanda bir patentin sahibi oldu. Bu noktada Apple, yeni bir kayış türü üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bu kayışın Apple Watch'ta benzersiz bir etki yaratacağı iddia ediliyor. Patent, iki adet benzersiz efekti anlatıyor. Bu efekt, belirli bir uygulamayı açan ve görüntülenen temayı grubun rengine uyacak şekilde değiştiriyor.

apple-yeni-patent-ile-renk-degistiren-apple-watch-kayisi-uzerinde-calisiyor

Konu hakkında AppleInsider'deki kişiler bir belirtmede bulundu. Bu noktada, Apple bu konuya benzer şekilde farklı bir patentin daha sahibi olmuştu. Patent, kullanıcının istediği zaman rengini değiştirebileceği bir Apple Watch kayışını tanımlıyordu. Apple'ın aldığı yeni patent NFC kullanılmasını gerektiriyor. Bu yüzden de daha gerçekçi bir görüntüye sahip oluyor. Bandın içerisine yerleştirilmiş bir NFC etiketi yer alıyor. Saat, bunu okuyarak bir tür tepkiyle takip ettiği etiketi varsayılan olarak tanımlıyor.

apple-yeni-patent-ile-renk-degistiren-apple-watch-kayisi-uzerinde-calisiyor

Bu ayrıntılar henüz sadece patente ait durumdadır. Apple'ın bunu ilerleyen tarihte gerçeğe dönüştürüp dönüştürmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Bu noktada kullanıcıların en çok dikkatini çeken şey ise renk değiştiren kayış oluyor. Akıllı saat sahipleri bu özelliği bir moda aksesuarı olarak kullanabilir. Bu da Apple Watch açısından bir çok yönlülük etkisi yaratacaktır.