Apple Watch'a Gelen Güncelleme! Widget'lar Geri Dönüyor

Apple Watch'a Gelen Güncelleme! Widget'lar Geri Dönüyor
Apple'ın büyük watchOS 10 duyurusu öncesinde Bloomberg'den Mark Gurman, Apple Watch'a yönelik en önemli yazılım özelliklerinden bazılarını açıkladı. Apple içeriden biri, yaklaşan güncellemeyi 2015'te piyasaya sürüldüğünden...

Apple'ın büyük watchOS 10 duyurusu öncesinde Bloomberg'den Mark Gurman, Apple Watch'a yönelik en önemli yazılım özelliklerinden bazılarını açıkladı. Apple içeriden biri, yaklaşan güncellemeyi 2015'te piyasaya sürüldüğünden bu yana akıllı saat serisinin en büyük güncellemelerinden biri olarak adlandırıyor.

apple-watcha-gelen-guncelleme-widgetlar-geri-donuyor

Apple Watch, widget özelliklerini geri alıyor

Gurman'a göre Apple, widget'ları Apple Watch'a geri getirmek için hazırlanıyor. Bu widget'ların, watchOS'teki eski Glances sistemi ile iOS 14'te sunulan widget'ları birleştireceği bildiriliyor. Kullanıcılar, birden fazla uygulama açmadan bilgilere erişmek için çeşitli widget'lar arasında gezinebiliyor. Etkinlik takibi, hava durumu, hisse senedi göstergeleri, takvim randevuları ve daha fazlası için widget'lar oluyor. Özellik, herhangi bir saat yüzünde bir kaplama olarak görünecektir.

[embed]

Ayrıca Apple Watch kullanıcıları, Digital Crown'a basarak pencere öğelerini de çalıştırabilir. Şu anda, düğme yalnızca ana ekranı başlatır. Gurman'ın raporu, Apple'ın gelecek yıl tanıtmayı planladığı yapay zeka destekli bir sağlık koçu hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Bildirildiğine göre Quartz kod adlı ücretli hizmetin, Apple Watch ve iPhone'unuzda yerleşik bir fitness eğitmeni getirmesi bekleniyor. Yapay zeka destekli bu hizmet, Bloomberg'e göre kişiselleştirilmiş sağlık planları içeriyor. Ayrı olarak, Apple'ın saat için tansiyon izleme sistemi bazı barikatlara çarpmış gibi görünüyor. Rapor, 2025'e kadar gelmeyebileceğini söylüyor.