Android 15'e Sahip Samsung Telefonlar NFC Güncellemelerini Doğrudan Google'dan Alıyor

Android 15'e Sahip Samsung Telefonlar NFC Güncellemelerini Doğrudan Google'dan Alıyor
2019'da Google, Android için Project Mainline'ı duyurdu. Android'in temel bileşenlerini işletim sisteminin kendisinden ayırmayı amaçlayan bir programdır. Bu yaklaşım, şirketin bu modüller için güncellemeleri doğrudan Play Store...

2019'da Google, Android için Project Mainline'ı duyurdu. Android'in temel bileşenlerini işletim sisteminin kendisinden ayırmayı amaçlayan bir programdır. Bu yaklaşım, şirketin bu modüller için güncellemeleri doğrudan Play Store üzerinden sunmasını sağlar. Bu, Google'ın işletim sisteminin önemli bir bileşeni için bir güncelleme yayınlaması durumunda, kullanıcıların telefon üreticilerinin güncellemeyi bir sonraki OTA sistem güncellemesine dahil etmesini beklemeleri gerekmediği anlamına gelir.

android-15e-sahip-samsung-telefonlar-nfc-guncellemelerini-dogrudan-googledan-aliyor

Google pek çok önemli bileşeni Android'den ayırdı

Şimdiye kadar Google, Wi-Fi, Bluetooth ve UWB dahil olmak üzere birçok önemli bileşeni Android'den ayırdı. Şimdi, şirket NFC için aynı yaklaşımı benimsiyor. Mishaal Rahman tarafından keşfedilen Android Açık Kaynak Projesi'nin (AOSP) kaynak kodu, Google'ın NFC yığınını bir Ana Hat modülü yapmak üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu, Google'ın Google Play Store aracılığıyla bir güncelleme sunarak NFC bileşeniyle ilgili herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde düzeltmesine olanak tanır.

android-15e-sahip-samsung-telefonlar-nfc-guncellemelerini-dogrudan-googledan-aliyor

Mishaal'a göre, en son değişiklik ne yazık ki Android 14'ün son sürümüne dahil edilmemiş olabilir. NFC yığınını bir Ana Hat modülü haline getirme yaklaşımı AOSP'de yeni ortaya çıktı. Bu, gelecek yıl piyasaya sürülecek olan Android 15'in bir parçası olmasını bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. Samsung kullanıcısıysanız bu değişikliği cihazınızda One UI 6.0 yerine Android 15 tabanlı One UI 7.0 ile görmeyi bekleyebilirsiniz. Samsung'un geçmiş performansına bakıldığında, One UI 7, Google'ın 2024'ün ortalarında Android 15'in son sürümünü yayınlamasından birkaç ay sonra yayınlanabilir.