ABD TikTok için yasaklama talep ediyor

ABD TikTok için yasaklama talep ediyor
Biden yönetiminin TikTok yöneticilerine, Çin'in şirketteki hissesini satmaması halinde hizmetin ABD'de tamamen yasaklanabileceğini söylediği bildirildi. ABD ile sosyal medya platformu arasında bir süredir gerilimler sürüyor. Başkan...

Biden yönetiminin TikTok yöneticilerine, Çin'in şirketteki hissesini satmaması halinde hizmetin ABD'de tamamen yasaklanabileceğini söylediği bildirildi. ABD ile sosyal medya platformu arasında bir süredir gerilimler sürüyor. Başkan Trump'ın şirketin satılmasını gerektiren bir yürütme emri imzaladığı bilgisi ortaya çıkmıştı. Bu mahkemelerde tartışıldı ancak yasaklama yönündeki baskı sona ermedi.

abd-tiktok-icin-yasaklama-talep-ediyor

ABD Çinli sahiplerin TikTok hisselerini satmasını istiyor

Wall Street Journal'ın haberine göre isimsiz kaynaklar, ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi'nin Çinli sahiplerin TikTok'taki hisselerini satma talebinde bulunduğunu söyledi. TikTok, Pekin merkezli ByteDance firmasına ait ancak TikTok, bu firmanın hisselerinin yüzde 60'ının küresel yatırımcılara ait olduğunu söylüyor.

abd-tiktok-icin-yasaklama-talep-ediyor

TikTok ayrıca kalan yüzde 40'ın çalışanlar ve şirketin kurucuları arasında eşit olarak bölündüğünü söylüyor. TikTok sözcüsü Brooke Oberwetter ayrıca, zorunlu satışın Biden yönetiminin güvenlikle ilgili belirttiği endişelerini gideremeyeceğini söyledi. Oberwetter, Wall Street Journal'a, "Eğer amaç ulusal güvenliği korumaksa, tasfiye sorunu çözmez." dedi.

abd-tiktok-icin-yasaklama-talep-ediyor

TikTok, ABD verilerinin yalnızca ABD sunucularında saklanmasını sağlayacak bir program için halihazırda 1.5 milyon dolar taahhüt ettiğini söyledi. Sosyal medya şirketi, bu konuda iki yılı aşkın bir süredir CFIUS ile müzakere ediyor. Görüşmelerin yine de aylardır durduğu bildiriliyor. Wall Street Journal'a göre, müzakerelerde Pentagon ve Adalet Bakanlığı temsilcileri zorunlu satıştan yana gibi duruyor.